Dlouhodobý majetek z účetního a daňového pohledu - Horáková, Edita (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá dlouhodobým majetkem v účetnictví a daních. Přibližuje oceňování, zařazení, technické zhodnocení, odpisování a vyřazení dlouhodobého majetku z účetního i daňového hlediska. Dále ukazuje výpočet odpisů a jaký mají vliv, společně se zůstatkovou cenou, na základ daně.
Fixed assets from accounting and tax perspective
Keywords: odpisy; dlouhodobý majetek; daň z příjmů; účetnictví; depreciation; fixed assets; income tax; accountancy