Sdílené služby na úrovni municipalit - Knypl, Libor (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá sdílením služeb na úrovni obcí. Nejprve je vymezena teoretická rovina problematiky obcí, veřejných služeb a jejich sdílení. Dále jsou teoreticky popsány formy spolupráce obcí v meziobecním měřítku i s jinými subjekty. Poté je popsáno Sdružení obcí Orlicko, jehož sdílené služby jsou následně zkoumány a zhodnoceny autorem. Na závěr autor doporučí zlepšení vedoucí k prohloubení jejich efektivnosti
Collaborative services at the municipal level
Keywords: sdílené služby; obce; dobrovolný svazek obcí; spolupráce; shared services; municipalities; voluntary union of municipalities; cooperation