Stanovení vybraných fyzikálně-chemických aspektů ovlivňujících údržnost a bezpečnost potravin - Červenka, Libor (Univerzita Pardubice, 2008)
Předložená habilitační práce je koncipována jako souhrn publikovaných vědeckých prací, které se zabývají stanovením některých fyzikálních a chemických aspektů ovlivňujících údržnost a bezpečnost potravin. Hlavní část práce se zabývá stanovením aktivity vody, jejím vlivem na růst a přežívání mikroorganismů a jejím vlivem na údržnost potravin ( např. sorpční izotermy).
Determination of some physical and chemical aspects affected shelf life and safety of food
Keywords: údržnost potravin; Aktivita vody; sorpční izotermy; inhibiční účinky; shelf-life of food; Water activity; sorption isotherm; inhibition