Dodržování standardního postupu při převazech aseptických ran - Pospíšilová, Petra (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem této bakalářské práce je zjistit dodržování standardního postupu při převazech aseptických ran a zároveň vytvořit nový standard na tento ošetřovatelský výkon.Sledování bylo prováděno na třech odděleních nemocnice krajského typu.Kvalita těchto postupů významně ovlivňuje hojení ran a tím i spokojenost pacientů s poskytovanou péčí.
Compliance with standard procedures for aseptic wound dressing changes
Keywords: aseptické rány; převaz; ošetřovatelské standardy; ošetřovatelská péče; aseptic wounds; dressing; nursing standards; nursing care