Šikana v pracovním prostředí - Vandělíková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce se zabývá šikanou v pracovním prostředí. Charakterizuje šikanu, vymezuje, kdo je oběť a kdo agresor. Popisuje následky šikany, věnuje se mobbingu, bossingu a ostatním druhům šikany na pracovišti. Stručně definuje pracovní prostředí a konflikty. V praktické části je proveden vlastní kvalitativní výzkum s případovými studiemi, kde zjišťuji, jaké zkušenosti s šikanou v pracovním prostředí mají respondenti.
Bullying in working environment
Keywords: oběi; agresoři; šikana; pracovní prostředí; vztahy na pracovišti; victim; aggressor; bullying; working environment; relationship in workplace