Voltametrické chování kyseliny listové na borem dopované diamantové elektrodě - Hlavička, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2014)
Obsahem této práce je studium voltametrického chování kyseliny listové. Teoretická část je zaměřena na úvod do polarografických a voltametrických metod a na rozdělení a vlastnosti pouţívaných pracovních elektrod, včetně borem dopované diamantové elektrody, na kterou je tato práce zaměřena především. Pozornost byla věnována rovněţ kyselině listové a jejímu elektrochemickému chování popsanému v literatuře na různých elektrodách. V rámci experimentální části bylo studováno voltametrické chování kyseliny listové na borem dopované diamantové elektrodě v závislosti na pH a rychlosti polarizace a byla navrţena metoda stanovení této látky, která byla na závěr aplikována při analýze praktických vzorků vitamínových přípravků.
Voltammetric behavior of folic acid on boron-doped diamond electrode
Keywords: voltametrie; borem dopovaná diamantová elektroda; kyselina listová; voltammetry; boron-doped diamond electrode; folic acid