Srovnání možností financování komplexních či integrovaných projektů regionálního rozvoje - Stříbrná, Michaela (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce je o možnostech financování komplexních či integrovaných projektů regionálního rozvoje, o možnostech využití čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů, využití dotací z ministerstev, čerpání prostředků z různých grantových schémat vyhlašovaných krajskými úřady na lokální úrovni. Možnost využití podpůrných fondů, které poskytují dotace na lokální úrovni a které spravují např. euroregionální agentury. Další část práce je věnována úspěšnosti jednotlivých druhů projektů, úspěšnosti jednotlivých typů žadatelů a porovnání možností financování komplexních či integrovaných projektů regionálního rozvoje v Libereckém kraji v uplynulém programovacím období 2004 – 2006.
Comparison of possibilities of financing complex or integrated projects of regional development
Keywords: economic policy; financing of projects; Structural Funds; Regional development; hospodářská politika; financování projektů; Strukturální fondy; Regionální rozvoj