Financování škol - Polednová, Martina (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce pojednává o problematice financování škol a školských zařízení, zejména je zaměřena na regionální školství. První část práce se zmiňuje o problematice školství, jeho postavení ve veřejném sektoru a významu školství a vzdělávání. Druhá část vymezuje problematiku financování. Je zde popsána první fáze reformy veřejné správy ve školství a úloha orgánů státní správy a samosprávy zapojených do systému financování. Dále je popsáno financování od roku 2001, způsob rozdělení finančních prostředků, hospodaření školy jako příspěvkové organizace a vymezuje peněžní fondy. V praktické části je popsáno hospodaření Základní školy Žehušice Jana Václava Sticha - Punta va Mateřské školy Žehušice v roce 2005 a 2006.
School financing
Keywords: Financing; Public Administration; Education; State administration; self-management; Economy; reforms; financování; školství; Státní správa; samospráva; hospodáření; reformy; veřejná správa