Vliv změny zabezpečovacího zařízení v žst. Třebechovice pod Orebem na provozní intervaly - Urban, Petr (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce porovnává provozní intervaly v žst. Třebechovice pod Orebem před a po rekonstrukci staničního zabezpečovacího zařízení. Navrhuje možnost zkrácení provozních intervalů při řízení provozu a zvýšení propustnosti tratě.
Effect of transformation station safety appliance at the station Třebechovice pod Orebem on operation intervals.
Keywords: provozní interval; staniční zabezpečovací zařízení; řízení provozu; operation interval; station interlocking equipment; traffic control