Regionální rozvoj a regionální pomoc v Norsku a ČR - Kaválková, Šárka (Univerzita Pardubice / Civitas per Populi, 2013)
Tento článek se zabývá regionálním rozvojem a regionální pomocí v Norsku. Předmětem výzkumu se stala analýza strategie regionálního rozvoje a zhodnocení působení regionální rozvojové pomoci v jedné z nejbohatších zemí světa, jejíž geografické uspořádání dává předpoklad pro vznik výrazných regionálních disparit, které jsou regionální politikou a jejími nástroji zcela eliminovány.
Regional development and regional aid in Norway and in the Czech Republic
Keywords: regionální rozvoj; regionální politika; rozvojová pomoc; Norsko; regional development; regional policy; development assistance; Norway