Krátkodobá pracovní migrace do USA - Kysilka, Pavel (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá krátkodobou pracovní migrací z České a Slovenské republiky do USA. Text je rozdělen na dvě části: 1. předodjezdová příprava, 2. pobyt v USA. Předodjezdová příprava se skládá z očekávání od migrace, technické přípravy na cestu a spolupráce s cestovní agenturou. Pobyt migrantů se skládá ze socializace, adaptace, každodenního života, aktivit v zaměstnání, trávení volného času a formování migrantovy identity vnějšími vlivy.
Short term work migration to the USA
Keywords: Migration; socialization; Identity; USA; agenture; Migrace; socializace; Identita; USA; agentura