Livestreaming v České republice - Klouček, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá Livestreamingem v České republice a snaží se ukázat, jaký vliv může mít na současnou generaci. Skládá se ze dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část se věnuje historii, vývoji, vzhledu, obsahu a fungování platformy Twitch.tv. Popisuje monetizaci a rozebírá jednotlivé možnosti, které má divák, pokud chce finančně podpořit streamera. Praktická část je zaměřena na výzkum, kde jsou použity a vyhodnoceny rozhovory s mými respondenty. Ty vznikly za účelem objasnění výzkumných otázek této bakalářské práce.
Livestreaming in the Czech Republic
Keywords: Twitch.tv; streamer; živé vysílání; finanční dary; motivace; Twitch.tv; streamer; livestream; money donation; motivation