Finanční stabilita výrobního podniku - Vongrejová, Viola (Univerzita Pardubice, 2018)
Tutu bakalarskou praci lze rozdelit do tri casti, ktere mohou poslouzit ctenarum k pochopeni dulezitosti a zpusobu sestaveni financni analyzy. Prvni cast je venovana uvodu do financni analyzy, ktery je postaven na odborne literarni resersi. V nasledujici casti je predstavena vybrana spolecnost, jez je nasledne analyzovana prostrednictvim metod a ukazatelu popsanych v teoreticke kapitole. V posledni casti jsou navrzena doporuceni, ktere by mohlo podporit financni zdravi analyzovaneho podniku.
Financial stability of the manufacturing enterprise
Keywords: finanční analýza; finanční stabilita podniku; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; rentabilita; aktivita; likvidita; zadluženost; bonitní a bankrotní modely; financial analysis; financial stability of an enterprise; balance sheet; profit and loss account; profitability; activity; liquidity; insolvency; solvency and bankruptcy models