Komparace daňových a účetních odpisů ve firmě Imprim, s. r. o. - Šimková, Martina (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce je zaměřena na problematiku odpisování dlouhodobého majetku, zaměřuje se na výpočet, funkci a porovnání daňových a účetních odpisů. Součástí je i zhodnocení novely zákona o daních z příjmů z prosince roku 2004 s účinností od 1.1.2005 a její vliv na podnikatelský sektor.

Bachelor work is about calculation and comparing of tax and accounting depreciation. It includes evaluation of amendment of Income-tax Act and its effect on entrepreneurial segment.
Comparing of tax and accounting depreciation in the company Imprim, s. r. o.
Keywords: long-term effects; accounting depreciations; tax depreciations; costs; dlouhodobý majetek; účetní odpisy; daňové odpisy; Imprim, s. r. o.