Kritická recepce tvorby Klicperova divadla v regionálním tisku v 90. letech 20. století - Vrabcová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se soustředí na kritickou recepci tvorby Klicperova divadla v Hadci Králové v letech 1985 až 1999. Část první je zaměřena na historii divadelnictví v Hradci Králové, na postavu Václava Klimenta Klicpery a jeho působení v hradeckém divadle a na samotný vývoj Klicperova divadla. Druhá část je soustředěna na deník Pochodeň (později Hradecké noviny), odkud jsou čerpány recenze, které jsou stěžejní pro část třetí. Ta analyzuje kritické ohlasy Klicperova divadla v regionálním periodiku a analyzuje vývoj těchto recenzí. V závěru této bakalářské práce je popsáno a shrnuto, jak kritika v průběhu let vypadala a jakým stylem se vyvíjela.
Critical Reception of the Klicpera´s Theater Production in the Regional Press in the 1990s
Keywords: Klicperovo divadlo; Divadlo Vítězného února; DVÚ; Pochodeň; Hradecké noviny; The Klicpera´s Theatre in Hradec Králové; Hradec Králové periodical