Ženy jako specifická skupina resocializační peadgogiky - Hegerová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce se zaměřuje na ženskou populaci z oblasti resocializace. Práce obsahuje osm kapitol a člení se na dvě části: na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část představuje problematiku resocializace, dále systémové možnosti resocializace a obeznámení žen, především z pohledu protiprávní činnosti či obeznámení s věznicí Světlá nad Sázavou, kde je realizován hlavní výzkum. Praktická část dále seznamuje jak s kvalitativním, tak kvantitativním výzkumem, kde kvantitativní výzkum je stěžejním výzkumem této práce. Obě kapitoly obsahují stanovený cíl, metodologii, vyhodnocení a souhrn výsledných dat.
Women as a specific group of resocialization pedagogy
Keywords: resocializace; probační a mediační služba; Světlá nad Sázavou; výkon trestu; resocialization; probation and mediation service; Světlá nad Sázavou; execution of punishment