Analýza vzdělanosti v regionech východní Evropy - Steklá, Veronika (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce se zabývá analýzou vzdělanosti v regionech Východní Evropy. Jsou zde popsány jednotlivé regiony NUTS 2 zvolených států, České republiky, Polska, Slovenska a Maďarska. V závěru práce jsou uvedeny regiony, které si jsou v rámci ukazatelů vzdělanosti nejpodobnější.
Analysis of education in the region in Eastern Europe
Keywords: education; NUTS; indicators of education; cluster analysis; cluster; vzdělávání; ukazatele vzdělanosti; shluková analýza; shluk