Model šíření signálu v pásmu GSM pro různá prostředí - Češík, Josef (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá rozborem šíření signálu v různých prostředích, analýzou modelů šíření signálu v pásmu GSM 900 MHz a 1800 MHz, jejich rozdělením, porovnáním a použitím. Praktická část zahrnuje softwarové modelování vybraných modelů šíření signálu.
Propagation loss model for GSM within various environments
Keywords: llectromagnetic wave propagation; propagation models; elektromagnetické šíření vln; modely šíření; Hata model; Walfish-Ikegami model; Dual-Slope model; Model ITU-R P.1411