Ekonomické hodnocení laboratorních činností ve fakultní nemocnici - Jiřičková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zabývá ekonomickým hodnocením investice ve fakultní nemocnici. V teoretické části jsou vymezeny metody ekonomického hodnocení investic. Praktická část charakterizuje vybranou fakultní nemocnici, popisuje aktuální stav a ekonomické hodnocení současných laboratorních činností. Dále se pak zabývá vypracováním ekonomického hodnocení investice do automatizace laboratorních činností a komparuje uvažované investice s realizovanou automatizací v jiných nemocnicích. V závěru práce jsou formulovány výsledky a doporučení pro realizaci investice.
Economic evaluation of laboratory activities in the faculty hospital
Keywords: investice; metody hodnocení investic; nemocnice; laboratorní činnosti; zdravotnictví; investment; methods evaluation of investment; hospital; laboratory activities; health care