Restaurování pravé části nástěnné malby s motivem Archanděla Gabriela z výjevu Zvěstování Panny Marie ve vstupním sále před kaplí na zámku v Kácově - Kubasová, Simona (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce je zaměřená na komplexní restaurování, pravého úseku nástěnné malby v předsálí zámecké kaple v Kácově. Figurální motiv archanděla Gabriela je zasazen do celkového výjevu zvěstování panny Marie, jenž je vyobrazen na jižní stěně. Práce obsahuje textovou restaurátorskou dokumentaci doplněnou o obrazovou a grafickou přílohu.
Restoration of the right part of the wall painting with the motif of the Archangel Gabriel from the Annunciation scene in the entrance hall in front of the chapel at the chateau in Kácov
Keywords: nástěnná malba; baroko; Kácov; archanděl Gabriel; konsolidace; čištění; rekonstrukce; retuš; restaurování; Karel Josef Moravini; Zvěstování; wallpainting; baroque; Kácov; archangel Gabriel; consolidation; cleaning; reconstruction; retouching; restoration; Karel Josef Moravini; Annunciation