Problémy právní úpravy založení a vzniku pracovního poměru - Stanková, Klára (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce je věnována pracovnímu právu, pracovněprávním vztahům a jeho subjektům, právům a povinnostem zaměstnanců a zaměstnavatelů. Pracovněprávní vztahy upravuje zákoník práce, který je základním předpisem, kterým se v České republice řídí nespočet zaměstnavatelů i zaměstnanců. Dále je bakalářská práce je věnována rozboru právní úpravy založení a vzniku pracovního poměru a následně zhodnocení této právní úpravy s využitím praktických poznatků.
Problems of the legislation and the establishment of an employment relationship
Keywords: Human rights; freedom; social rights; constitutional law; law; the Charter of Fundamental Rights and Freedoms; the Convention on the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms