Změny v bankovní soustavě ČR po roce 1993 - Nováková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce popisuje vývoj bankovního systému ČR z institucionálního hlediska. První kapitola je věnována historii bankovnictví v letech 1918-1989. Druhá kapitola popisuje organizaci bankovního systému z hlediska zákona č. 21/1992 Sb., o bankách. Třetí kapitola je věnována bankám z hlediska jejich struktury (vlastníci, velikost). Poslední čtvrtá kapitola popisuje bilanci a výkaz zisků a ztrát obchodních bank.
Changes in the banking system of the Czech Rebulic after 1993
Keywords: banky; Bankovnictví; bankovní zákony; bankovní licence; organizace; struktury; bankovní dohled; banks; Banking; banking laws; banking licenses; organizations; structures; banking supervision