Sledování průtoků dat na síti linuxových routerů - Borkovec, Karel (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce je věnována sledování průtoků dat na linuxových směrovačích. Naměřená data v podobě počtu paketů a bytů jsou periodicky čtena a odesílána na centrální server. Jsou ukládána do databáze, ze které je možno generovat grafy průtoku a zobrazovat je v přehledné podobě ve webová vyhodnocovací aplikaci.
Network traffic monitoring on a network with Linux routers
Keywords: ROUTER; network traffic; monitoring; Linux; směrovač; síťový provoz; sledování; rrd