Hospodářská politika soudobé vlády ČR - Dohnalová, Jana (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomová práce charakterizuje, analyzuje a hodnotí hospodářsko-politickou praxi Nečasovy vlády s důrazem na zhodnocení vlivu jednotlivých realizovaných opatření na ekonomické (podnikatelské) prostředí České republiky. První část popisuje hospodářskou politiku, její nástroje a cíle, poté popisuje politiku, politické strany, politickou kulturu a výkonnou moc. Druhá část se týká Nečasovy vlády, voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky 2010, ministrů vlády. Dále je tato část zaměřena na cíle této vlády, jejich plnění/neplnění. Závěr pak zahrnuje zhodnocení Nečasovy vlády.
Economic policy of the contemporary government of the Czech Republic
Keywords: Hospodářská politika; cíle a nástroje hospodářské politiky; politika; politické strany; politická kultura; výkonná moc; vláda; vláda Petra Nečase; Economic policy; instruments and objectives economic policy; politics; political parties; political culture; executive power; government; government of Petr Nečas