HPLC separace sulfokyselin jako barvářských meziproduktů s využitím coulometrické detekce - Mohylová, Miroslava (Univerzita Pardubice, 2000)
Cílem práce bylo prostudování možnosti stanovení sulfonových kyselin s využitím HPLC s coulometrickou detekcí. Studiem byly navrženy podmínky separace vybraných amino- a hydroxy-naftalensulfonových kyselin metodou HPLC na obrácených fázích za použití citlivé coulometrické detekce. Za těchto podmínek byla ověřena linearita závislosti odezvy detektoru na dávkovaném množství a mez detekce. Výsledky byly porovnány s výsledky dosaženými při použití UV detekce.
HPLC separation of sulfonic acids used as dye intermediates usining coulometric detection
Keywords: kapalinová chromatografie; coulometrická detekce; kyseliny sulfonové; barviva