Organizace dopravy v klidu v Jihlavě v části Bedřichov a přilehlém okolí - Roubal, Filip (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá organizací dopravy v klidu v Jihlavě v části Bedřichov a přilehlém okolí. Počínaje vymezením základních pojmů pro snazší orientaci a přehlednost v práci. Následně je provedena analýza území, ve které je kladen důraz především na aktuální počty parkovacích a odstavných stání, jež jsou spočteny pozorováním a také na doporučené počty stání, které vycházejí z příslušných norem. Zjišťována je také nehodovost, nebo je posuzováno, zda dané parkování koresponduje se zákonem o silničním provozu. Analýza je základem pro autorovy návrhy. V návrhové části autor představil různé návrhy na zlepšení aktuálního stavu, především tedy počtů parkovacích a odstavných stání.
Organization of stationary traffic in Jihlava in the Bedřichov district and the surrounding area
Keywords: doprava v klidu; parkovací stání; odstavná stání; Jihlava; sídliště; stationary traffic; parking space; parking bay; Jihlava; housing estate