Návrh učebního textu Mrazení pečiva do předmětu Technologie na středních odborných školách potravinářských - Suchánková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2022)
Závěrečná práce pedagogického doplňkového studia je zaměřena na tvorbu návrhu učebního textu Mrazení pečiva. Učební text je pro studenty oboru Technologie potravin, konkrétně pro předmět Technologie, vyučovaného na středních odborných školách potravinářských. Cílem textu je poskytnout základní přehled zaměřený na výrobu pečiva, technologií mrazení pečiva a zajištění bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin. Součástí práce je teoretická část, praktická část a didaktický rozbor navrženého textu.
Keywords: didaktika; učební text; technologie potravin; mrazení pečiva; pekařské technologie; bezpečnost a zdravotní nezávadnost potravin; HACCP; PNP; didactics; textbook; food technology; pastry freezing; bakery technology; food safety and health; HACCP; PNP