Vyhodnocení interního auditu pro ekotoxikologickou laboratoř podle normy ČSN EN 45001 - Riegrová, Marie (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce popisuje přípravu, průběh, zpracování a vyhodnocení pěti interních auditů útvaru ekotoxikologických laboratoří CETA - VÚOS a.s. Tyto laboratoře mají zaveden systém jakosti podle ČSN EN 45001. Praktická část je výsledkem prověření prvků normy : pracovníci, dostupnost, prostory a prostředí, protokoly o zkouškách, záznamy a manipulace se zkušebními vzorky nebo předměty. Na základě popsaných vnitřních auditů bylo konstatováno, že uvedené laboratoře splňují v uvedených prvcích požadované normy ČSN EN 45001 a Osvědčení o akreditaci vydaného ČIA.
Internal audit assessment of the ecotoxicological laboratory according to the ČSN EN 45001 standard
Keywords: VÚOS Rybitví; ekotoxikologické laboratoře; audit; akreditace; Životní prostředí