Formulace tiskové barvy pro potisk matně natíraných papírů - Solničková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2005)
Hodnocení odolnosti vůči oděru, povrchové napětí a kvality tisku na matně natíraných papírech potištěných barvou s různými přídavky vosku. Na základě odborné literatury byla zpracována problematika tisku na matně natírané papíry a přehled vosků pro tiskové barvy.
The ink formulation regarding printability of matt-coated papers
Keywords: tiskové barvy; matné natírané papíry; vosky