Statistická analýza stavu drogové závislosti v České republice - Zavadil, Libor (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá statistickou analýzou stavu drogové závislosti, prevencí drogové závislosti, protidrogovou politikou na centrální i místní úrovni. Cílem práce je informovat o stavu drogové závislodti v České republice, o produkci a přepravě drog, zdůraznit prevenci jako způsob řešení problematiky zneužívání drog. Na základě vlastních znalostí a získaných podkladů autor vytvořil ucelený materiál, který na vědeckém základě tuto problematiku objasňuje a naznačuje návrhy řešení v oblasti protidrogové prevence jako způsobu řešení problematiky zneužívání drog.
Statistical analysis of the situation of drug dependence in the Czech republic
Keywords: Drogy; drogová závislost; prevence; protidrogová politika