Podvozek CZ LOKO pro dieselelektrickou lokomotivu rozchodu 1520 mm - Čejka, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce je v první části zaměřena na konstrukční úpravu širokorozchodného podvozku CZ LOKO. V další části jsou vyhodnoceny možnosti primárního a sekundárního vypružení a jejich optimalizace pro jednotlivé hmotnostní varianty lokomotivy. V poslední části je uveden pevnostní výpočet rozšířené nápravy dle normy ČSN EN 13104.
Bogie CZ LOKO of dieselelektric locomotive with wheel track 1520 mm.
Keywords: širokorozchodné podvozky; primární vypružení; nápravy; zatížení nápravy; ČSN EN 13104; sekundární vypružení; bogie for wide gauge track; primary spring loading; axletree; load of axletree; ČSN EN 13104; secondary spring loading