Moderní způsoby varování obyvatelstva - Nováková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou varování obyvatelstva. Úvodní část práce je věnována popisu fungování systému varování obyvatelstva v České republice. V praktické části práce jsou vymezeny některé moderní přístupy, které se projevují v oblasti varování obyvatelstva. Tyto přístupy prostupují skrze celou oblast varování, ale všechny spočívají v co nejvyšším naplňování požadavků na včasné a spolehlivé předání varovných a tísňových informací obyvatelstvu.
Modern Ways of Warning Population
Keywords: varování; ochrana obyvatelstva; siréna; místní informační systémy; warning population; population protection; siren; local information systems