Podklady k modelování provozu parkovišť a rozhodovacích procesů jejich uživatelů - Nožička, Martin (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem simulačního modelu parkovišť a modelováním některých rozhodovacích procesů při parkování. Poskytuje tak podklad pro počítačovou implementaci modelu. Předmětem modelování je účel parkování, doba odstavení vozidla, výběr parkovacího místa, včetně modelování preference způsobu parkování a zajíždění na parkovací místa. Důležitou částí práce je i sběr a zpracování podkladů a dopravní průzkumy. Diplomová práce navazuje na bakalářskou práci autora, zaměřenou na konkrétní parkoviště ve městě Hořice. Z toho důvodu je aplikace modelu rovněž lokalizována do Hořic.
Base for operation of parking lots and decisive processes of their users
Keywords: model; parkovací plocha; parkování; psychologie parkování; rozhodování; simulace; model; parking lots; parking; parking psychology; decision; simulation