Infekce Chlamydia trachomatis, laboratorní diagnostika a prevence - Plašilová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá gramnegativní bakterií Chlamydia trachomatis, která je nejčastějším původcem sexuálně přenosných onemocnění u lidí. Pozornost je věnována charakterizaci bakterie, kde je popsán její unikátní životní cyklus. V práci jsou dále shrnuty dostupné informace o výskytu a onemocněních, která uvedené agens vyvolává. Současně jsou zmíněny diagnostické metody, možnosti terapie a prevence.
Chlamydia trachomatis infections, diagnosis and prevention
Keywords: Chlamydia trachomatis; chlamydiové infekce; diagnostika; terapie; chlamydial infection; diagnosis; therapy