Analýza antidepresiv pomocí kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní detekcí - Smělá, Denisa (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se věnuje využití metody kapalinová chromatografie s hmotnostní detekcí při analýze antidepresiv. Charakterizuje principy metody vysokoúčinné kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie a popisuje možnosti jejich spojení. Dále se soustředí na diagnostiku depresivní poruchy a její léčbu pomocí antidepresiv. Zaměřuje se také na terapeutické monitorování hladin antidepresiv, ke kterému je využita kapalinová chromatografie s hmotnostní detekcí.
The Analysis of Antidepressant Drugs by Liquid Chromatography - Mass Spectrometry
Keywords: kapalinová chromatografie s hmotnostní detekcí; vysokoúčinná kapalinová chromatografie; hmotnostní detekce; antidepresiva; deprese; terapeutické monitorování hladin léčiv; liquid chromatography-mass spectrometry; high-performance liquid chromatography; mass spectrometry; antidepressants; depression; therapeutic drug monitoring