Analýza pojistných podvodů - Šarounová, Martina (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce pojednává o problematice pojistných podvodů. Práce je rozdělena do několika celků. První teoretická část práce je věnována základní charakteristice, klasifikaci a vzniku pojistného podvodu. Druhá teoretická část se zabývá druhy pojistných podvodů a právní úpravou. Cílem praktické části diplomové práce bylo provést analýzu pojistných podvodů. Praktická část kromě analýzy zahrnuje metody odhalování (vyšetřování) a závěr diplomové práce se věnuje opatřením pro boj s pojistnými podvody.
Analysis of insurance fraud
Keywords: pojistný podvod; pojištění; interní a externí kriminalita; prevence a spolupráce; insurance fraud; insurance; internal and external crime; prevention and cooperation