Analýza konkurenceschopnosti České pošty, s.p. v oblasti tisku a kompletace zásilek - Lányiová, Miroslava (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem diplomové práce je nejen zhodnotit postavení České pošty, s.p. na trhu v oblasti tisku a kompletace zásilek, ale především vyhodnotit nedostatky a navrhnout možná realizovatelná opatření pro zvýšení konkurenceschopnosti v tomto segmentu poskytovaných služeb. První kapitola je věnována charakteristice České pošty, s.p., její pozici v oblasti tisku a kompletace zásilek prostřednictvím služby Hybridní pošty. Druhá kapitola se zabývá portfoliem a analýzou jednotlivých konkurenčních firem působících v této oblasti. Srovnávací analýza porovnává nabídku produktů a služeb s ohledem na kvalitu a cenu. Pro zhodnocení konkurenceschopnosti České pošty, s.p. byla zvolena Porterova analýza konkurenčních sil a analýza SWOT.
Competitive advantage analysis of Česká pošta, s.p. in the sphere of printing and consignment completion
Keywords: produkty; Konkurenceschopnost; legislativa; analýzy; propagace