Terapeutické techniky v etopedické praxi dětského domova se školou - Procházková, Jana (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zaměřuje na terapie v etopedické praxi dětského domova se školou. Cílem teoretické části je vysvětlení pojmu etopedie, modelu emotional and behavioral disorders, forem poruch chování v dětském věku, dále se objasní pojem terapie a popíší se terapeutické techniky využívané v etopedii. Charakterizuje se také současný stav a jednotlivé terapie využívané ve vybraném dětském domově se školou. Cílem praktické části je deskripce průběhu terapií v dětském domově se školou a jejich pozitivní vliv na chování dětí. Výzkum se opírá také o kvalitativní rozhovory se zaměstnanci dětského domova se školou a dětmi s poruchami chování účastnícími se terapií.
Therapeutic Techniques in Ethopedy of Children´s Home with School
Keywords: etopedie; převýchova; poruchy chování; terapie; dětský domov se školou; ethopedy; reeducation; behavioral disorders; therapy; children´s home with school