Analýza pracovních podmínek ve vybrané organizaci - Horáčková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a zhodnocením pracovních podmínek. Teoretická část vymezuje základní pojmy z oblasti péče o zaměstnance a pracovních podmínek, dále se věnuje pracovnímu výkonu, výkonnosti a také pracovní spokojenosti. Praktická část využívá teoretických poznatků a obsahuje charakteristiku společnosti, současné pracovní podmínky a provedený kvantitativní výzkum na základě dotazníkového šetření na vzorku 46 zaměstnanců společnosti z různých úseků. Na základě výsledků bylo interpretováno hodnocení pracovních podmínek, kde pracovní podmínky vnímají zaměstnanci z velké části pozitivně. V závěru práce jsou uvedena doporučení vedoucí ke zlepšení některých pracovních podmínek.
Analysis of working conditions in chosen organization
Keywords: pracovní podmínky; pracovní výkon; pracovní výkonnost; pracovní spokojenost; working conditions; job performance; working efficiency; job satisfaction