Přeprava ISO kontejnerů mezi Asií a Evropou - Cinek, Luboš (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zaměřuje na problematiku přepravy ISO kontejnerů mezi Asií a Evropou. Zabývá se současnými možnostmi tras přepravy mezi těmito kontinenty. Uvádí porovnání železniční a námořní přepravy, optimalizaci a prognózu budoucího vývoje těchto přepravních tras.
Transportation ISO containers between Asia and Europe
Keywords: containers; Incoterms; transportation; Silk road; Trans-Siberian railway; kontejnery; přeprava; Hedvábná stezka; Transsibiřská magistrála