Jednotka čidla životních funkcí - Musílek, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se věnuje hledání vhodného způsobu měření tepové frekvence a následnému zpracování dat s použitím ARM mikroprocesoru. Teoretická část obsahuje obecný přehled o funkci kardiovaskulárního systému a projevech srdeční aktivity. Dále se zabývá možnými způsoby snímání srdeční aktivity, vyhodnocením tepové frekvence z dat a popisem architektury ARM. Praktická část se zabývá návrhem a konstrukcí fotoelektrického pletysmografu napájeného z baterie.
Sensor of Vital Functions
Keywords: srdeční tep; EKG; PPG; ARM; pletysmografie; heart rate; photoelectric plethysmograph; EKG; PPG; ARM; plethysmography