Faktory ovlivňující studenty při výběru studentského účtu - Sejkora, František; Morávková, Lucie (Univerzita Hradec Králové, 2017)
Každá banka má zájem o klienty, kteří dlouhodobě využívají jejich produkty. Studenti jsou poměrně velkou skupinou potenciálně zajímavých klientů, u kterých se dají snadno vytvořit pro banku žádoucí návyky. Cílem článku bylo zmapovat faktory, které ovlivňují studenty při výběru studentského účtu a zda obor studia má vliv na přístup ke správě svých finance. Mezi nejdůležitější faktory patří bezpečnost internetového bankovnictví a cena poplatků. Obecně lze vyvodit, že vzdělání přispívá k lepšímu přístupu správy financí.
The Factors influencing students in selecting a student account
Keywords: banka; studentský bankovní účet; factory; bank; student bank accounts; factors