Mechanická rafinace konopí - Beznosková, Hana (Univerzita Pardubice, 2009)
Cílem této práce bylo vyzkoušení možností rafinace konopné suroviny na bežných mlecích zarízeních s durazem na snížení podílu pazderí mlecími postupy a trídením a dále mechanickou predúpravou suroviny pred vlastním mlecím procesem. Také bylo analyzováno chemické složení konopí. Vyhodnocení procesu rafinace bylo provedeno metodou tzv. rheosedimentace, stanovením parametru WRV a pomocí tzv. microscanneru urcení poctu a velikosti necistot (pazderí). Mlecí pokusy byly doplneny mikrofotografiemi vláken.
Mechanical refining proces of hemp
Keywords: konopí; mletí; pazdeří; třídění; hemp; refining; shives; screening