Motiv hry v česky psaných prózách Milana Kundery - Damborská, Eliška (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zabývá analýzou Kunderových česky psaných próz se zaměřením na motiv hry. První část textu je stručným teoretickým úvodem objasňujícím Kunderovu poetiku na základě zkoumání autorových esejů. Druhá část práce se zaměřuje na hledání motivu hry, jeho podoby v konkrétních dílech. Především na zkoumání vztahu mezi mužem a ženou, minulostí a přítomností.
Game Motives in Milan Kundera's Czech Written Proses
Keywords: theme of a game; Kundera, Milan; motiv hry; Kundera, Milan