Restaurování části sousoší Panny Marie mezi anděly z výklenkové kaple ve Vocelově ulici v Kutné Hoře a zhotovení rekonstrukční faksimile sousoší - Kulhánek, Martin (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce je rozdělena na praktickou a teoretickou část. Praktická část se věnuje postupu pří restaurování části originálu polychromovaného sousoší Panny Marie s anděly z výklenkové kaple ve Vocelově ulici a provedení jeho rekonstrukční faksimile včetně barevné úpravy. V navazující teoretické části jsou v obecné rovině diskutovány a hodnoceny koncepční otázky spojené s možnostmi náhrad originálů kamenosochařských děl in situ kopiemi a jejich další prezentace v rámci interiérových expozic. Výsledky bádání jsou hodnoceny a demonstrovány na konkrétních příkladech památkářských a restaurátorských záchranných akcí.
Restoration of the figure the Virgin Mary with angels in the street chapel niche Vocelova in Kutna Hora, and making copies
Keywords: restaurování; sousoší; Panna Marie s anděli; Kutná Hora; restoration; sculptural group; Virgin Mary with Angels