Hodnocení českého dluhopisového trhu - Suchomelová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce přibližuje čtenáři oblast dluhopisového trhu v České republice. Autorka analyzuje objemy obchodů dluhopisů na Burze cenných papírů Praha, a. s. od roku 1994 až do současnosti. Dále jsou zde porovnávány vybrané druhy dluhopisů, kvantifikován jejich výnos do doby splatnosti a durace dluhopisů. V závěru práce jsou zhodnoceny investice do tohoto finančního instrumentu.
Evaluation of the Czech bond market
Keywords: dluhopisy; Burza cenných papíru Praha; durace; výnos do doby splatnosti; rating; bond; Prague Stock Exchange; duration; yield to maturity; rating