Studium rozpustnosti a podmínek krystalizace některých fosforečnanů přítomných v ledvinových kamenech - Sádovský, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2002)
Autor se v práci zabývá studiem rozpustnosti a podmínkami krystalizace některých fosforečnanů přítomných v ledvinových kamenech. Krystalizace struvitu a newberyitu byla studována s využitím izoperibolického reakčního kalorimetru. Elementární analýza a rentgenová difrakční analýza byly vybrány jako nezávislé metody pro ověření DSC metody.
Study of solubility and conditions of crystallization of some phosphates present in kidney stones
Keywords: fosforečnany; rozpustnost; krystalizace; podmínky; Kalorimetrie; elementární analýza; Rentgenová difrakční analýza; biologické tekutiny