Rajonizace (předurčenost) zasahujících jednotek požární ochrany na komunikacích dálničního charakteru - Rindová, Kamila (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá předurčeností jednotek požární ochrany na dálnicích. Úkolem je návrh automatizace tvorby superúseků. Práce dále popisuje integrovaný záchranný systém, zejména hasičský záchranný sbor, principy předurčenosti jednotek požární ochrany a současný datový model.
Zoning (conditioning) intervening fire brigade units in the nature of highway traffic
Keywords: Hasičský záchranný sbor; poplachové plány; dálnice; datové modely; superúseky; The Fire rescue; alarm plans; highways; data models; supersegments