Problematika pojistných podvodů vztažených k oblasti dopravy - Schafferová, Alena (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku pojistných podvodů vztaženou k jednotlivým druhům dopravy. Zabývá se kriminogennímy faktory pojistného podvodu, procesem likvidace a řešení pojistných událostí v dopravě a dále vztahem procesu přepravy a možným vznikem pojistných podvodů. Tyto skutečnosti jsou následně využity pro sestavení mapy pojistných podvodů a návrhu prevence proti nim.
Insurance fraud issues in transportation
Keywords: pojistná rizika; pojistná nebezpečí; pojistné události; škodní události; pojistné podvody; pojistná plnění; insured risks; insured dangers; insurance events; occurrences of loss; insurance frauds; indemnity