Problematika komunikace s neslyšícími v rámci poskytování zdravotní péče - Schneider, Jakub (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou komunikace s neslyšícím pacientem. V teoretické části předkládá čtenáři základní informace o komunitě a kultuře neslyšících. Dále pojednává o typech sluchových vad, druzích a možnostech komunikace. Průzkumná část práce mapuje kvalitu zdravotnické péče, ochotu a připravenost zdravotnického personálu ke komunikaci s neslyšícím pacientem, resp. možnosti komunikace v této situaci celkově.
Problematics of communication with the deaf within health care providing
Keywords: komunikace; komunita; kultura; neslyšící; zdravotní péče; communication; community; culture; deaf; health care